Πως θα βελτιώσετε τα Αγγλικά σας διαβάζοντας βιβλία

Πως θα βελτιώσετε τα Αγγλικά σας διαβάζοντας βιβλία

Η ανάγνωση μυθιστορημάτων είναι ένας από τους καλύτερους και φθηνότερους τρόπους για να βελτιώσετε τα Αγγλικά σας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι να ξέρετε ποια βιβλία να διαβάσετε. Ας ρίξουμε μια ματιά στον λόγο για τον οποίο η ανάγνωση στα Αγγλικά θα βελτιώσει το επίπεδό σας.

 

ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΩΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΑΣ

Παρόλο που η ανάγνωση στα Αγγλικά θα σας βοηθήσει να μάθετε νέο λεξιλόγιο και εκφράσεις, θα σας βοηθήσει επίσης να θυμάστε το λεξιλόγιο και τις γραμματικές δομές που έχετε ήδη μάθει. Όπως και με την εκμάθηση κιθάρας, ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τα Αγγλικά σας είναι μέσα από την πρακτική και την επανάληψη.
Η ανάγνωση βιβλίων στα Αγγλικά, σας βοηθά επίσης να εξασκηθείτε στη χρήση των συνφραζόμενων μιας πρότασης για να μαντέψετε τη σημασία των λέξεων και των εκφράσεων που δεν γνωρίζετε. Η χρήση των συνφραζόμενων για να μαντέψετε τη σημασία είναι θεμελιώδους σημασίας τόσο για την κατάκτηση των Αγγλικών όσο και για το θυμόσαστε νέο λεξιλόγιο.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το μεγάλο πρόβλημα είναι να επιλέξετε το κατάλληλο βιβλίο για εσάς. Πρέπει να είναι αρκετά δύσκολο ώστε να μάθετε νέο λεξιλόγιο, αλλά όχι πολύ δύσκολο. Αν επιλέξετε ένα βιβλίο που είναι πολύ δύσκολο ή πολύπλοκο για το επίπεδο των Αγγλικών σας, θα μπερδευτείτε, θα απογοητευτείτε και θα σταματήσετε να διαβάζετε το βιβλίο.

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Ο μόνος τρόπος να ξέρετε αν ένα μυθιστόρημα στα Αγγλικά είναι κατάλληλο για εσάς είναι να διαβάσετε τις πρώτες λίγες σελίδες του βιβλίου. Αν δεν γνωρίζετε τη σημασία περισσότερων από πέντε λέξεων/φράσεων σε κάθε σελίδα, τότε ξέρετε ότι το βιβλίο είναι πολύ δύσκολο για εσάς.
Αν γνωρίζετε κάθε λέξη ή έκφραση που έχετε διαβάσει στις πρώτες λίγες σελίδες του βιβλίου, τότε το βιβλίο θα είναι πολύ εύκολο για εσάς (δεν θα μάθετε νέο λεξιλόγιο).
Ένα μυθιστόρημα θα είναι κατάλληλο για εσάς, αν στις πρώτες λίγες σελίδες καταλαβαίνετε το νόημα, αλλά δεν γνωρίζετε τη σημασία από δύο έως πέντε λέξεων ή εκφράσεων ανά σελίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΛΙΓΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ

Για να εξοικονομήσετε χρήματα, θα πρέπει πάντα να διαβάζετε τις πρώτες λίγες σελίδες οποιουδήποτε βιβλίου/μυθιστορήματος που θέλετε να διαβάσετε στα Αγγλικά πριν το αγοράσετε.
Αν και μπορείτε να πάτε σε ένα βιβλιοπωλείο για να το κάνετε αυτό, ο ευκολότερος τρόπος να το κάνετε είναι να ρίξετε μια ματιά σε ένα βιβλίο που σκέφτεστε να διαβάσετε/αγοράσετε online. Για τα περισσότερα βιβλία, ο κάθε ιστότοπος παρέχει μια δωρεάν προεπισκόπηση/δείγμα των πρώτων λίγων σελίδων.
Αν υπάρχει προεπισκόπηση/δείγμα του βιβλίου, θα δείτε τη φράση “Ρίξτε μια ματιά μέσα” γραμμένη πάνω από τη φωτογραφία του βιβλίου.

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΓΓΛΙΚΑ

Εκτός από την ανάγνωση βιβλίων που έχουν γραφεί για φυσικούς ομιλητές της αγγλικής γλώσσας, μπορείτε επίσης να διαβάζετε βιβλία που έχουν γραφεί ή προσαρμοστεί για άτομα που μαθαίνουν αγγλικά. Αυτά τα βιβλία ονομάζονται “READERS” και μπορείτε να επιλέξετε ένα βιβλίο ειδικά για το επίπεδο των αγγλικών σας (π.χ. beginner, intermediate κλπ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΡΘΡΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Πέρα από την ανάγνωση μυθιστορημάτων, θα πρέπει επίσης να διαβάζετε online άρθρα και ειδήσεις. Το πλεονέκτημα αυτού είναι ότι είναι πιο σύντομα από τα μυθιστορήματα και μπορείτε να μάθετε λεξιλόγιο σε διάφορα θέματα.
Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τα άτομα που μελετούν για να κάνουν εξετάσεις στα αγγλικά (π.χ. Cambridge FCE, CPE, IELTS κλπ.), όπου οι μαθητές χρειάζεται να βελτιώσουν το αγγλικό τους λεξιλόγιο και τις γνώσεις τους σε πολλά διαφορετικά θέματα/επιστήμες για να τα πάνε καλά στην εξέταση.

Your Shopping cart

Close